Zo verdien je geld met gamen!

Besteed jij je vrije uurtjes graag achter de computer om de tofste games te spelen, dan heb je er vast wel eens aan gedacht om geld te gaan verdienen met jouw hobby. We willen tenslotte allemaal geld verdienen met iets wat wij leuk vinden om te doen, toch? Of jouw passie nu economie, verzorging of gamen is, het is geen gek idee om jouw hobby uit te werken naar jouw carrière. In deze blog lees je hoe je geld kunt verdienen met gamen.

Streaming via Twitch

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van Twitch of maak je er zelfs al gebruik van. Dit platform maakt een enorme opmars en heeft wel een half miljoen streamers per dag. Op dit platform kun je op verschillende manieren inkomsten genereren, namelijk vanuit donaties, advertenties, subscribers, sponsoring en de verkoop van games. Uiteraard verdien je hier niet zomaar wat geld mee, maar is een goede aanpak een vereiste. Die goede aanpak begint bij de aankoop van stevige gear. Je kunt zelf een game PC samenstellen, van een budget variant tot de ultieme game pc waar iedere gamer van droomt. Iedere game pc heeft zijn eigen features die je op basis van jouw wensen en budget kun samenstellen. Het meest gekozen is de Intel Game PC Pro. Of je nu de nieuwste en zwaarste games wilt spelen of op professionele wijze foto’s en video’s wilt bewerken, het kan allemaal. Deze pc is standaard uitgerust met een sterke Intel Core, stabiel moederbord, 4 GB videokaart, een koeler en 1000 GB harde schijf. Daarnaast kies je zelf de snelheid, het denkvermogen en grafische mogelijkheden. Het beste van allemaal is dat je deze pc in termijnen verspreid over 12 tot 36 maanden kunt betalen!

Professioneel gamer worden

Je kunt natuurlijk ook geld verdienen als professioneel gamer. Schrijf je in voor toernooien en scoor met jouw skills die hoofdprijs (of een andere leuke prijs). Wist je dat het prijzengeld van Leage of Legens toernooien oploopt tot enkele miljoenen dollars? Dat is toch even mooi verdiend met jouw hobby. Een paar games waar hoge bedragen worden uitgereikt zijn: Counter Strike, Fifa, Starcraft en Hearthstone. Het is nog even wat oefenen, maar waarom ook niet?

Handleidingen ontwikkelen

Gaan jouw skills nou niet zo ver voor professionele toernooien, dan kun je bijvoorbeeld handleidingen gaan schrijven voor verschillende games. Hierin leg je uit hoe het spel werkt, hoe je eindbazen kunt verslaan en waar je verborgen schatten kunt vinden in bepaalde levels. Zo’n handleiding levert je gemiddeld een euro per stuk op. Je zult er dus wel een aantal moeten verkopen om een leuk zakcentje te verdienen en jouw tijd die je hebt gestoken in het schrijven van de handleidingen terug te verdienen.