Samen puzzelen is ook aandacht voor elkaar

smartphonehoesjes

In tijden van bezuinigen en op de kleintjes letten, willen we nog wel elkaar blij maken met een fijn cadeau in de decembermaand. Hoe rumoeriger het in de wereld wordt, hoe belangrijker het is om fijn thuis te zijn. En elkaar te vermaken en iets terug te schakelen van overconsumeren. Het samen gezellig maken door een spleetje te spelen of een puzzel te leggen aan de keukentafel. De lange winteravonden zijn er perfect voor. De rust en eenvoud die gepaard gaat met het leggen van jan van haasteren puzzels hebben we in corona tijd herontdekt. Het was weer ouderwets gezellig om met familie rond de tafel, onder de lamp even de koppen bij elkaar te steken. Een leuk gesprek en wat meer verbinding in de relaties komen vanzelf tot leven. Aandacht voor de puzzel was meteen ook aandacht voor elkaar. 

Verschillende generaties rond de tafel

Goede gesprekken gaan zelden vanzelf. Maar je kunt ze wel een handje helpen. Een autoritje kan een mooi gesprek opleveren omdat het niet perse hoeft. Er ligt geen druk op en daardoor kijken die dingen gemakkelijker te gaan. Als er een opvoedend of gezellig gesprek moet zijn is het fijn om iets te doen te hebben. Wanneer je handen iets te doen hebben en je elkaar niet diep in de ogen hoeft te kijken kan het leggen van een  puzzel 1500 stukjes formaat een goed moment zijn om op de meest bijzondere gesprekken te komen. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen zullen het herkennen. 

Puzzelen met liefde en geduld

Avonden achtereen kan een project als een legpuzzel van jan van haasteren 3000 je bezig houden. De focus op het puzzelen, de afbeelding in elkaar leggen is als mediteren. Even weg uit het hier en nu, maar alles loslaten en ontspannen is leuk en heilzaam. Neem er de tijd voor.