Wat kan je allemaal doen met magneetverf?

Heb je zin om creatief bezig te gaan en wil je een keer iets anders? Kijk dan eens naar magneetverf. Zo kan je een magnetische muur maken om foto’s of documenten aan op te hangen. Maar je kan ook hele creatieve knutsels maken met magneetverf. Ben je meer benieuwd naar andere soorten magneten? Grote kans dat je van een aantal nog nooit gehoord hebt.

Magnetische muur

Wanneer je magneetverf op een hele gladde muur smeert, dan kan je er een hele leuke fotomuur van maken. Het enige dat je nog hoeft aan te schaffen zijn kleine magneetjes, zodat je foto’s op kan hangen aan jouw prachtige muur. Het is ook erg handig om er grote posters aan op te hangen met postermagneten. Zo hoef je je muur nooit meer te beschadigen met schroeven, tape of lijm. Een magnetische muur kan je ook heel handig gebruiken op kantoor, zodat je er met behulp van planbord magneten of magnetische insteekhoezen heel handig documenten aan kan hangen en deze ook weer makkelijk kan verwijderen. Ook voor de vele knutsels van kinderen is een magnetische muur heel erg handig op bijvoorbeeld een basisschool of kinderopvang.

Knutselen met magneetverf

Magneetverf kan je leuk gebruiken om mee te knutselen. Zo kan je interactieve schilderijen maken waarbij je zelf items kan verplaatsen. Je kan er een bordspel van maken en er bestaan zelfs krijtborden gemaakt van magneetverf. Zo kan je er met krijt opschrijven en tegelijkertijd documenten met magneetjes aan ophangen. Op die manier kan je zelf heel handig legpuzzels maken voor kleine kinderen, zonder dat je aparte vormen moet zagen. Wat ook leuk is, is als je een saaie kast of deur verft met magneetverf en daar allerlei leuke landenmagneetjes aan hangt. Breng leven in je huis met magneetverf!

Andere soorten magneten

Leuk al die verf, maar jij wilt liever kant-en-klare magneten kopen. Wanneer je geen tijd of zin hebt om je verfoutfit aan te trekken, kan je ook denken aan magneten die al in de juiste vorm of maat zijn gemaakt. Gelukkig is daar genoeg keus in. Denk hierbij aan magneetletters of -cijfers, magneettape of magneetband, magnetische boekenleggers. Maar er is nog zoveel meer. Ben je bijvoorbeeld ondernemer en ben je meer op zoek naar grote, sterke magneten om te gebruiken in de bedrijfsvoering? Dan kan je ook kiezen voor neodymium magneet of ferriet magneet. Verdiep je eens in welke magneten er allemaal bestaan en er gaat een wereld voor je open.