Waar je op moet letten als je een relatiegeschenk wil geven

Wilt u uw klanten of zakelijke relaties tevreden houden, of juist in de spotlights zetten? Dan is een relatiegeschenk de ideale oplossing. Maar wat biedt u uw klanten en zakelijke relaties aan en hoe zit het met het kopen van relatiegeschenken? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Is een relatiegeschenk fiscaal aftrekbaar?

Jazeker, relatiegeschenken zijn fiscaal aftrekbaar! Met de voorwaarde dat het een cadeau is voor een vennoot. Een zakelijke relatie wordt gedefinieerd als een bestaande klant of leverancier van uw bedrijf. Geschenken die bedoeld zijn voor het werven van nieuwe klanten zijn onderworpen aan andere wet- en regelgeving.

Het nut van een relatiegeschenk

Mensen zijn zo georganiseerd dat schulden moeten worden terugbetaald. Wanneer u een relatiegeschenk geeft, geeft u iets aan iemand en die persoon wil er iets voor terug doen. Natuurlijk kan een klant of relatie iets terugdoen door jouw product of dienst te kopen en dat is natuurlijk precies de bedoeling van promotionele giveaways. Als u uw geschenk laat bedrukken met uw bedrijfslogo, zullen klanten ons er steeds weer aan herinneren dat we “voorbestemd” zijn.

Wat is een goed relatiegeschenk?

Er zijn een paar richtlijnen waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen van relatiegeschenken. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​geschenk van praktische aard te kiezen. Dus geef iets heel nuttigs aan iemand. Ga bijvoorbeeld voor een bedrukte USB stick, de meeste mensen met een kantoorbaan gebruiken dagelijks USB-drives. U kunt ook letten op de kwaliteit van het product. Het is beter om iets van hoge kwaliteit te kiezen. Koop bijvoorbeeld de goedkoopste variant van de dure versie in plaats van de dure variant van de goedkoopste versie.

Meer informatie over relatiegeschenken kopen? Bezoek dan de website van usbstick.nl.