Kinderen uren vermaken met deze activiteiten

Kinderen hebben energie voor tien, dat zal de meeste ouders niet ontgaan zijn. Zeker wanneer ze wat ouder worden, kleuter zijn, kan het soms een behoorlijke uitdaging zijn om de kinderen te vermaken. Dat daar heel veel speelgoed voor nodig is, is niet waar, in tegendeel zelfs, je kunt kinderen uren vermaken zonder dat er echt speelgoed aan te pas komt. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat wanneer ze wel met speelgoed bezig zijn, het niet allerlei verschillend speelgoed is. Dit zijn een paar leuke ideeën om de kinderen een langere tijd bezig te houden met iets leuks!

Thema speelgoed

Verschillend speelgoed werkt vaak niet voordelig voor de concentratie van kinderen. Ze zijn sneller afgeleid of willen sneller iets nieuws nadat ze met iets gespeeld hebben. Thema speelgoed is een manier om de kinderen lekker lang te kunnen laten spelen. Schleich heeft allerlei verschillend speelgoed, bijvoorbeeld de schleich boerderij. Waar het bij kinderen vooral om draait is de mate van fantasie die ze kunnen gebruiken en met dit speelgoed kan dat super goed. Ze kunnen allerlei werelden bedenken en in die werelden duiken met het speelgoed, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bakken

Laat de kinderen helpen met koken of bakken. Vooral bakken is natuurlijk populair bij kinderen die wel van zoet houden over het algemeen. Koekjes bakken is makkelijk en ook snel klaar zodat ze zelf kunnen ondervinden wat het resultaat is van wat ze net hebben gedaan. Als iets heel lang in de oven moet dan is dat effect wat minder aanwezig. Met bakken kun je kiezen voor allerlei extra versieringen waardoor iedereen een eigen baksel heeft.

Knutsel projecten

Op het internet zijn er een ton aan mogelijkheden wat betreft knutselprojecten. Zoek iets wat bij je kinderen past en ze zijn er uren mee bezig. Het is leuk om dit te combineren met buiten. Dus knutselen en verven met bladeren bijvoorbeeld, zo kun je ze laten zien wat je eigenlijk allemaal kan doen met dingen uit de natuur, hun fascinatie zal daardoor getriggerd worden.

Geef ze iets om uit te voeren

Kinderen kunnen uren lang bezig zijn met het maken van iets, zoals een dansje, of een optreden. Je kunt tegen ze zeggen dat jullie een show gaan maken met z’n allen en kinderen kunnen hier helemaal in opgaan. Vooral voor kinderen van rond de 8 is dit leuk. Ze zullen ook echte spanning voelen en het is dan al heel tof voor ze om te ervaren dat ze toegejuicht worden als ze klaar zijn.