De belangrijkste tip voor kamerplanten kopen

Kamerplanten zijn onmisbaar in een sfeervol huishouden. Ze brengen de pracht en rust van de natuur binnen de vier muren van jouw woning. De planten komen uit alle uithoeken van de wereld, waardoor wij toegang hebben tot exotische en magische groene vrienden. Maar hoe kan je nu de perfecte kamerplant bestellen die het beste tot zijn recht komt in jouw woning? Ben je bijvoorbeeld al bekend met een palm kamerplant

De voornaamste tip is om de plant te selecteren op de plek waar je deze wilt zetten. Veel mensen maken de fout om de plant alleen op het uiterlijk te selecteren. Logisch natuurlijk, want het oog wil ook wat! Maar wanneer je de plant niet kunt geven wat deze nodig heeft om te floreren, dan heb je al snel te maken met een droevige plant die een korte levensduur heeft. Om dit te voorkomen, kan je kamerplanten kopen die perfect aansluiten op de plek waar je deze neer wilt zetten. Zo zijn planten zoals de vijgenboom en de tropische dracaena plant perfect voor in de woonkamer! Deze komen het best tot hun recht wanneer ze veel ruimte hebben om te groeien en voldoende licht te krijgen. Verpot de planten na verloop van tijd zodat ze kunnen blijven groeien. Zo creëer je je eigen kleine jungle in het gemak van je eigen woonkamer!

De tropische topper voor jouw woonkamer: de Philodendron

Kijk jij rond in jouw woonkamer en vind je dat er wat mist? Niets fleurt een interieur zo op als een tropische plant. Heb je al gedacht aan de Philodendron kopen? Dit is de perfecte aanvulling die jouw huiskamer net dat beetje extra geeft. De plant houdt van veel licht en lust graag een flinke hoeveelheid water. Om deze dorstige groene held voldoende water te geven, hoef je maar één keer per week de aarde goed nat te maken. Verder houdt deze plant van veel licht, dus zet hem even lekker in het zonnetje. Deze plant wordt ook wel de paradijsvogelbloem genoemd. Door de lange elegante bladeren zal deze sfeermaker zeker niet onopgemerkt blijven in jouw woning. Oorspronkelijk komt deze groene krachtpatser uit Zuid- Afrika, waardoor deze geen fan is van winterse temperaturen. In de warmere maanden kan deze topper ook  gewoon buiten staan, zolang de temperatuur niet onder de 15 graden komt. Wanneer de dagen weer kouder worden rond oktober, kan je de strelitzia reginae gewoon weer verplaatsen naar binnen. De plant heeft een flinke dorst, maar houdt niet van zwemmen. Daardoor is het belangrijk dat het overtollige water wel weg kan lopen na een Hollandse plensbui. Op deze manier haal je het meeste uit deze groene allemansvriend.