Fitnessapparaat cadeau geven? Drie tips

Ben jij op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die van sporten houdt? Het kan best lastig zijn om iets te vinden dat past bij een echte fitness- of sportfreak. In dit artikel helpen we je op weg bij jouw zoektocht naar een passend fitnessapparaat om cadeau te geven

Tip 1. Een fitnessbank is niet duur

Wil jij een leuk sport-gerelateerd cadeau geven zonder dat je een half maandinkomen eraan kwijt ben. Dat kan. Een fitnessbank is super praktisch en hoeft niet duur te zijn. Zeker als jouw vriend(in), kennis of familielid vrije gewichten in huis heeft, kan een fitnessbank een goede aanvulling zijn.

Een van de mooie dingen aan de combinatie van een fitnessbank met vrije gewichten is dat je er ontzettend veel oefeningen mee kan doen. Daarmee is het de perfecte manier om met een klein budget een groot aantal oefeningen te doen.

Tip 2. Een Smith Machine is perfect voor een krachtsportliefhebber

Het kost iets meer dan een fitnessbank, maar als je een wat hoger budget te besteden hebt kan dit wellicht de perfecte optie zijn. Een Smith Machine stelt jouw vriend(in), kennis of familielid in staat om altijd vanuit huis te bankdrukken. Weet je dat iemand graag zijn of haar borst(kas), schouders, triceps en algehele core wil trainen? Dan kan een Smith Machine wel eens het perfecte cadeau zijn.

Tip 3. Denk ook aan cardio-apparaten

Een fitnessbank of Smith Machine kan het perfecte cadeau zijn voor iemand die aan krachttraining doet. Maar een heel ander spectrum aan fitnesscadeaus bestaat voor cardio-fanaten.

Hierbij komt het er veel nauwer op aan wat de persoon in kwestie precies voor fitnessdoelen heeft. Waar een apparaat dus perfect is voor de een, is het misschien wel een totale afknapper voor iemand anders. In gespecialiseerde fitnessapparatenzaken kunnen ze je perfect adviseren over wat de persoon waar jij het cadeau voor in gedachten hebt belangrijk vindt en wat een goed bijpassend cardio-apparaat is. En of je wellicht mischien toch beter doet aan een Smith Machine of een fitnessbank.