Bakfiets kopen voor kinderen

Steeds meer ouders vervoeren hun kinderen in de bakfiets naar school, opvang of vriendjes. Het Handige hiervan is namelijk dat je gemakkelijk drie of meer kinderen kwijt kunt en toch nog met de fiets kunt! Een nadeel van de meeste bakfietsen is echter dat het zwaar is om te trappen met zoveel gewicht aan de voorkant en dat dit de fiets ook minder wendbaar maakt. Daarom is het verstandig om over de volgende punten na te denken bij het kopen van een bakfiets voor het vervoer van kinderen.

Koop je standaard of elektrisch?

Wanneer je een bakfiets gaat kopen voor de kinderen, moet je er over nadenken of je voor een standaard fiets gaat, of een elektrische. Het voordeel van een elektrische is dat het materiaal van de fiets vaak lichter is en dat je gemakkelijk en snel kunt sturen. De elektrische motor zorgt ervoor dat je ook gemakkelijk vooruit komt en weinig last hebt van het extra gewicht aan de voorkant. Of je nou een heuveltje op moet of misschien langzaam aan het stijgen bent, maakt niet uit. Jij zult er als fietser weinig van merken! Bij een standaard bakfiets is dit vaak wel het geval en ben je soms al bezweet voordat je überhaupt moet gaan fietsen.

Kopen of online bestellen?

Wanneer je een bakfiets wilt gaan kopen, kun je de afweging maken of je deze fiets in de winkel wilt kopen of hem online gaat bestellen. Wanneer je hem online besteld heb je vaak meer keuze uit kleuren, vormen en afmetingen. In de winkel is deze keuze beperkt en ga je vaak vo wat er voorhanden is. Bij de winkel kun je er echter zo op wegfietsen en online moet je er soms enkele dagen op wachten.