Alles dat je moet weten over relatiegeschenken

Tijdens feestdagen of andere speciale gelegenheden geven bedrijven elkaar vaak een relatiegeschenk. Dit is een goede gelegenheid om jouw relatie te laten zien dat je blij met hem of haar bent. Het is een mooie manier om waardering te uiten. Alleen wat geef je jouw relatie? In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over relatiegeschenken.

Waarom geef je een relatiegeschenk?

De meeste mensen geven een relatiegeschenk als gebaar van waardering of als bedankje aan iemand op zakelijk gebied. Je kan echter ook een relatiegeschenk geven om jouw relatie te laten weten dat je blij met ze bent of om ze een hart onder de riem te steken. Een relatiegeschenk hoeft niet groot te zijn. Vaak geven mensen iets kleins, zoals een mok, pen of bloemen. Wil je graag wat origineels geven aan jouw relatie? Dan is het misschien wel leuk om te kiezen voor speelkaarten bedrukken met jouw bedrijfslogo erop.

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk kan je in principe het hele jaar door geven. De meeste bedrijven kiezen ervoor om een relatiegeschenk te geven in december, omdat dit de maand is met de meeste feestdagen. Zo kunnen ze als bedrijf inhaken op sinterklaas, kerstmis of oud en nieuw. Wil je liever een relatiegeschenk geven op een ander moment? Dan is het ook leuk om jouw relatie te verrassen rond Pasen of Koningsdag. 

Welk bedrag besteed je aan een relatiegeschenk?

Het is goed om te weten dat er geen vast bedrag is dat je moet uitgeven aan een relatiegeschenk. Het hangt af van de gelegenheid, de werkrelatie en het moet natuurlijk binnen jouw financiële middelen passen. Het belangrijkste is dat je een relatiegeschenk geeft waarmee de ontvanger zich gewaardeerd voelt. 

Wil je graag een origineel relatiegeschenk geven aan jouw zakenpartner? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op bedrukken.nl.