Zeg je wijn, dan zeg je wijndoos.

Bij ons is kerst een hele belangrijke traditie. Het is voor ons het moment van het jaar om met zijn allen bij elkaar te komen, na te denken over elkaars interesses, hobby’s en natuurlijk om cadeaus uit te pakken. Vroeger deden we dat, net zoals vele andere, tijdens Sinterklaas. Maar wanneer je ouder wordt en je eigenlijk niets meer te doen hebt met Sinterklaas behalve smerige surprises maken is kerst opeens wel heel aantrekkelijk. Het is een perfect excuus om in de maand December veel geld uit te geven. Ik probeer heel vaak originele cadeaus te verzinnen, Rituals of Douglas zal je mij niet snel zien kopen tijdens kerst. Ik vind het belangrijk dat iedereen namelijk goed nadenkt over waar je een ander nou echt blij mee kan maken. Dit jaar ga ik iedereen, onder anderen, een heerlijke fles wijn geven. Het is een wijn dat zich heeft ontwikkeld tot de familie-wijn. Maar hiervoor moet ik dus wel een wijndoos kopen. Anders kan iedereen natuurlijk van tevoren zien wat er onder de boom staat.

Wijndozen in alle soorten en maten

Ik dacht eerst dat je een wijndoos alleen in bulk kan kopen. En omdat ik vier flessen ga geven en niet vierduizend leek het mij onzinnig om voor een wijndoos online te kijken. Maar niets is minder waar. Tik zelf maar eens “wijndoos” in en je zal je versteld staat wat er allemaal verschijnt. Een kartonnen wijndoos, houten, gegraveerde, de keuze is echt reuze. En je hoeft er niet vierduizend in één keer af te nemen. Je kan het zelfs laten bij één wijndoos. Nu is het nog maar welke stijl ik kies. Een graveerde wijndoos vind ik net te ver gaan. Daarom ga ik voor een mooi stevig donkergekleurde kartonnen doos denk ik. De doos is perfect geschikt voor het geven van een wijn, er komt zelfs een strik en lint bij.

Hou de verrassing levend

Door elke fles wijn in een wijndoos te doen hoop ik de kersttraditie voort te zetten. Iedereen kijkt namelijk al weken naar de kerstboom waar steeds meer cadeaus onder komen te liggen. Iedereen herkent het dan ook meteen als er flessen wijn onder de boom staan. De wijndozen zijn daarom een perfecte oplossing voor mij. Misschien zelfs ook voor jou. Ik kan het namelijk iedereen aanraden. Een extra wijndoos maakt de verrassingen veel leuker. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait, zorgen dat we allemaal een verrassende en gezellige kerst hebben.