Bij een evenement, meeting of beurs worden vaak goodiebags meegegeven. Jaarlijks wordt er voor ruim 20 miljard wereldwijd aan goodiebags besteed. Wat zijn zinvolle cadeaus om mee te geven en wat moet je vooral niet meegeven.

Een functionele, stijlvolle conferentietas kan een sterke eerste indruk maken. Immers, wie wil er geen coole dingen? Maar een lelijke zak gevuld met nutteloze producten zal eindigen in de dichtstbijzijnde afvalbak.

Relatiegeschenken4you

NEEM IK MEE

De belangrijkste vraag die elke deelnemer stelt is: “Heb ik dit nodig of wil ik dit?” Dus je moet hen helpen om zichzelf te zien gebruiken. Hier zijn de top dingen die mensen zullen houden en mee naar huis nemen of ter plekke gebruiken.

  • Elektronica, zoals oordopjes, USB sticks, powerbanks, Vr brillen
  • Aantrekkelijke kleding zoals bijvoorbeeld gnederneutral e sportkleding
  • Alles voor kinderen. Elke ouder is blij om na een zakenreis zijn kinderen te kunnen verwennen met een cadeautje. En kinderen zijn al snel blij met een leuk, grappig of knuffelig speelgoed.
  • Lekkernijen die ze ter plekke kunnen opeten zoals koek of chocolade zodat ze weer verder kunnen
  • Handige dingen die je normaal gezien standaard in je tas hebt, denk aan lippenbalsem, frisse snoepjes of tissues.
Functioneel

NEEM IK NIET MEE

Dit brengt ons bij de wegwerpstapel. Er zijn een aantal items die alleen bestemd zijn voor de vuilnisbak. U merken dat deze lijst enkele van de voor de hand liggende en traditionele artikelen bevat. Deelnemers zien ze elke keer. Hoeveel lanyard, petten en pennen heeft iemand nodig?

Hier zijn de top items die mensen zullen werpen voordat ze naar huis gaan:

  • Items die te opzichtig zijn bedrukt met allerlei logo’s
  • Alles wat de beveiliging van de luchthaven niet passeert
  • Goedkope artikelen van lage kwaliteit

Je moet er goed over nadenken.

Hoewel er een aantal standaard items zijn waar bijna elke deelnemer blij van wordt om te krijgen, zal de perfecte goodybag deels afhangen van wat voor soort evenement je host.