Moët & Chandon champagne

Een lekker flesje champagne op zijn tijd is nooit een slecht idee. Toch is de ene champagne de andere niet natuurlijk. Wil je een echte goede fles champagne dan moet je kiezen voor het merk Moët & Chandon. Het champagne merk staat bekend als een wat duurdere champagne, maar ook wel eentje waar je voor de prijs heel erg veel terug krijgt. Moët & Chandon bestaat al enkele eeuwen en is opgericht in het jaar 1743 door Claude Moët. Zijn schoonzoon kwam een aantal jaar later in 1832 bij het bedrijf en zo onstond in die tijd het merk Moët & Chandon. Het champagne huis is gevestigd in een Frans dorpje genaamd Epernay en sinds 1987 is het merk onderdeel van LVMH. Door exlusieve samenwerkingen en jarenlang innoveren is het champagnemerk inmiddels uitgegroeid tot één van de beste en bekendste champagnemerken van de wereld. Geïnteresseerdin nog meer informatie? Lees dan snel verder!

Het champagnehuis

Het champagne huis van Moët & Chandon is het grootste van de wereld en heeft hier ook gelijk de grootste reputatie van de wereld. Deze reputatie heeft het te danken aan het eeuwenlang leveren van stijlvolle en kwaliteitswijnen. In de kelders van het champagnehuis van Moët & Chandon liggen zo'n 100 miljoen flessen die allemaal liggen te rijpen totdat ze op smaak zijn. Als deze flessen eenmaal gerijpt zijn, dan kunnen ze daarna de markt op worden gebracht. Het champagnehuis is waar valhalla voor champagne flessen. De flessen liggen in de kalkrotsen van Epernay en deze kelders zijn wel tot 30 meter diep en zo'n 28 kilometer lang. Voor de echte fanatieke champagne drinkers is het zelfs mogelijk om een tour te volgen door het champagne huis. 

Verschillende champagnes

Het champagnehuis van Moët & Chandon producteert meerdere soorten champagnes. Iedere soort heeft weer zijn eigen kenmerken en heeft zijn specifieke kenmerken. Bij al deze flessen zorgt Moët & Chandon er wel voor dat ze hun stijl van champagne duidelijk kenbaar maken. Champagnes die Moët & Chandon onder andere produceert zijn Impérial (Brut), Rose Impérial, Ice Impérial en Rose Impérial. Al deze champagnes staan bekend om hun verschillende smaken en deze zijn dan ook gemaakt met verschillende drijven. Moët & Chandon gebruikt Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven om hun champagne te maken en laten deze minstens 2 tot 3 jaar rijpen. Een vintage champagne heeft zelfs 4 tot 6 jaar nodig om te rijpen.

Overtuigd en wil je Moët & Chandon kopen? Dan raad ik ten zeerste aan om dit bij Charles.nl te doen!