Het samenstellen van een rouwboeket

Rouwboeket

Een rouwboeket sturen naar een geliefde of je ontvangt er een, omdat er iemand is overleden. Het zorgt ervoor dat je iemand een hart onder de riem steekt. Op die manier laat je weten dat je er voor degene bent op het moment wanneer ze je het meest nodig hebben. Het is nooit leuk om een dierbare te verliezen. Wanneer je een boeket wilt opsturen, is het goed om na te denken over de bloemen die je in het boeket wilt hebben. Je wilt natuurlijk niet dat het een standaard boeket wordt, maar dat het een boeket met betekenis is.

Rouwboeket

Van een kleurenpalet naar een samengesteld boeket

Om ervoor te zorgen dat het rouwboeket een boeket met een betekenis is, is het belangrijk om te letten op de kleurencombinatie en de soorten bloemen. Sommige kleuren geven een warmer gevoel, dan andere kleuren. Bedenk van tevoren welke stemming je wilt overbrengen. Een wit boeket straalt, bijvoorbeeld rust uit en is een neutrale keuze. Daarentegen, wanneer je kiest voor de kleuren rood of roze, dan straalt het boeket liefde en gevoeligheid uit. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het boeket kleurrijk te maken. De verschillende kleuren kunnen juist zorgen voor een troost gevoel. Uiteindelijk ligt de keuze aan de stemming die je wilt creëren.

Bloemen voor elk moment

Het sturen van een boeket naar iemand, is altijd een optie, maar je kunt ook bloemen bestellen voor op de begrafenis zelf. Denk aan bloemen voor tijdens de ceremonie of voor op het graf. Op die manier laat je zien dat je veel geeft om die persoon. Een dierbare verliezen is een pijnlijk moment en het uitkiezen van de juiste bloemen is ook niet het makkelijkste, vanwege de vele opties. Dus bedenk goed waar je de bloemen voor wilt gebruiken en kies wat jij denkt dat de beste optie is.