Het kiezen van originele cadeaus

Je bent op zoek naar originele cadeaus. Stel jezelf de vraag waar je goed in bent. Wat zijn jouw kwaliteiten? Zet deze om in bijzondere cadeaus om weg te geven.

  • Je kunt bijvoorbeeld haren knippen, geef een knipbeurt cadeau.
  • Je bent nagelstylist of styliste, geef de verzorging van nagels cadeau.
  • Help iemand zijn tuin opknappen als je groene vingers hebt.
  • Bak een taart, een pizza of kook een pan soep als dit één van jouw specialiteiten is en eet het samen op.
  • Timmer een vogel voerhuis.
  • Brei een vest of trui als dit jouw hobby is.
  • Maak een bloemstukje van takken, bladeren en bloemen uit eigen tuin en koop er een leuk bakje of schaaltje voor om het daarin op te maken.
  • Vraag voor samen een proefles aan van een sport, muziek of iets dergelijks.
  • Kun jij goed fotograferen, leer iemand hoe hij of zij de beste foto’s kan maken. 

Zonder of voor weinig geld heb jij een heel persoonlijk cadeau. Een cadeau waarover is nagedacht. Als je iemand iets cadeau wilt doen probeer je zo goed mogelijk aan te sluiten bij zijn of haar interesse of hobby. Je geeft iets waarvan jij denkt dat de ontvanger het leuk, grappig, mooi, lekker of nuttig zal vinden. Een cadeau waarin tijd en waaraan aandacht is besteed kan bijna niet mislukken. Een kaartje met een leuke tekst erbij maakt het nog waardevoller.

Originele cadeaus zelf bedenken

Zoek online inspiratie en ideetjes voor het maken van originele cadeaus. Met het feest van Sinterklaas in het vooruitzicht is het weer aan de slag gaan om de leukste surprises te maken. Vergeet het rijmpje niet! Je beleeft er tijdens het maken van de pakjes vaak zelf veel plezier aan en dan nog het uitpakken op 5 december. Wie heeft voor wie een pakje gemaakt? Is het zo goed verpakt dat je het echt niet weet, of zie je aan de werkwijze wie er wat heeft gemaakt? Best een leuke tijd met veel humor. Vooral die humor, daar kun je wat mee. Online staan veel humoristische cadeautjes, leuk om te geven. Moppenboekjes, tegeltjes met spreuken, sokken met grappige afbeelding. Je kunt voor de hondenbezitter een hondenspeeltje, een mok met foto van de hond inpakken. Maar ook een cadeau dat uit delen bestaat, die je op de juiste volgorde moet uitpakken maakt de avond een stuk gezelliger. Het is de kunst om voor weinig geld een surprise te maken. Het gaat om de gezelligheid, een avond waar gelachen wordt om de versjes en gedichten. Even echt tijd voor elkaar.