Een leuk cadeautje van hoge kwaliteit kopen

Als kind koos je vaak voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Niet alleen met voedsel, maar ook met kleding en schoenen was dit het geval. Zo kocht ik liever 3 paar schoenen in plaats van 1 paar leren schoenen. Of kocht ik liever meer van een bepaald product dan een duurdere biologische versie. Nu ben ik echter in een periode gekomen in mijn leven dat dit idee drastisch is veranderd. Ik leg liever iets meer neer voor kwaliteit anders kan je iets na een bepaalde periode weer vervangen of is het minder effectief of juist schadelijker dan de kwalitatievere versie. Arganolie culinair kopen en shea butter kopen zijn twee van deze voorbeelden. Ik besef nu meer het belang van je huid goed hydrateren en shea butter is kwalitatief spul hiervoor. Naast het verzorgen van mijn uiterlijk wil ik natuurlijk ook beter letten op wat ik in mijn lichaam stop, zodoende gebruik ik sinds kort arganolie in de keuken.

Duurzaamheid

In de hele maatschappij merk je dat er steeds meer aandacht is voor duurzaam gebruikt. Dit betekent niet alleen dat een product lang meegaat en uit goede niet-uitputbare bronnen is ontstaan, maar ook dat de verpakking bijvoorbeeld recyclebaar is. Dit zie je bijvoorbeeld door het aanmoedigen van canvas tassen en het meenemen van een eigen tas naar de supermarkt zodat er geen plastic tas gekocht hoeft te worden. Dit zie je ook door de toename van winkels die producten zonder verpakking proberen te verkopen. Hier kan je met je eigen potjes komen om je voedsel weer aan te vullen. Op deze manier voorkom je het gebruik van veel plastic als verpakkingsmateriaal van voedsel.

Voedsel

Ook in ons dieet is een duidelijke verandering zichtbaar. Steeds meer mensen proberen minder vlees te eten of worden zelf vegetarisch. Ook het aantal mensen die veganistisch zijn is toegenomen. Het eten van vegan eten is zelf populair geworden en is duidelijk zichtbaar op de menu’s van vele restaurants. Ook op YouTube en Instagram wordt vegan en gezond eten steeds zichtbaarder en duidelijk gepromoot.

Energie

Ook in de vormen van energie wordt er geprobeerd om steeds duurzamer te werk te gaan. Het gebruik van zonne-energie en windmolens wordt populairder, allen om het gebruik van uitputbare grondstoffen te voorkomen. 

Uiteraard is er nog een lange weg te gaan. Toch moeten we blij zijn dat er een bewustzijn gecreëerd wordt in de maatschappij, want dit is de eerste stap naar een duurzamere samenleving.