De waddeneilanden, een apart stukje Nederland

texel

De waddeneilanden zijn een uniek stukje van Nederland met prachtige flora en fauna. Het is de ideale bestemming voor een vakantie in eigen land. De Waddenzee kan met een dagje weg bezocht worden maar nog leuker is, om hier een weekend of weekje op vakantie te gaan. De eilanden en de zee hebben veel te bieden voor jong en oud. Alleen de weg naar de eilanden is al erg mooi, naar bijna elk bewoond eiland gaat een veerdienst. De boottocht duurt vaak niet langer dan een uur en is een leuke ervaring. Een bekende activiteit op de Waddenzee is niet alleen de veerdienst maar ook, het meegaan op een garnalenboot of het bekende wadlopen. De bewoonde eilanden die behoren tot de Waddenzee zijn:

  • Texel;
  • Vlieland;
  • Terschelling;
  • Ameland;
  • Schiermonnikoog.

De meeste van deze eilanden hebben goede toeristenvoorzieningen, het verschilt per eiland. Op bijvoorbeeld Vlieland kan geen auto meegenomen worden. Wat de eilanden wel gemeen hebben is, dat ze allemaal prachtige duinen en natuur hebben.

texel

Texel, het bekendste Waddeneiland

Verreweg het bekendste en drukst bezochte waddeneiland is Texel. Texel is het eerste Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Na ongeveer een half uur varen met de veerdienst kom je op het eiland aan. Texel heeft gezellige stadjes met verschillende cafés, eettentjes en overnachtingsmogelijkheden. Texel heeft een prachtige natuur, mooie bossen, heides en stranden. Het is een ideale plek voor een fietsvakantie in de duinen. Op het strand kan uren ontspannen worden, soms zijn er zelfs zeehonden te zien op het strand. De zeehonden zijn ook te zien in de zeehondenopvang of op zandbanken tijdens een rondvaart.