De platte pet keert terug in de mode

De platte pet is een engelse pet dat vroeger vaak werd gedragen door mannen in de 19e en 20e eeuw uit de arbeidersklasse. Deze pet is ook wel bekend door de beroemde serie ‘’Peaky Blinders’’. Heel lang werd deze pet niet meer gedragen. Het werd gezien als ouderwets en niet stijlvol. Tegenwoordig keert de pet echter langzamerhand terug in de mode. Steeds meer mensen, voornamelijk mannen, zien we de platte pet heren dragen. Het wordt gecombineerd met onder andere T-shirts, jackets en blousen. De terugkomst van de platte heeft vooral te maken met het feit dat in 2021 de mode steeds verder haar grenzen uitbreid en mensen vrij zijn in het dragen van eigen stijl.

Met wat kan je een platte pet dragen?

De platte pet heren kan je eigenlijk dragen met alles. De pet werd vroeger voornamelijk gedragen tijdens de wintertijd en dus met ouderwetse winter kleding. Daarbij gebruikte de arbeidersklasse dit soort type pet vooral, wat betekent dat hun kleding niet erg chique of duur was. Tegenwoordig kan iedereen deze pet dragen. Je kan het bijvoorbeeld dragen als je formele kleding draagt, zoals een pak, maar ook als je liever een sportieve look wilt. Naast dat het leuk en mysterieus staat, de platte pet is ook erg handig in de wintertijd. Het is gemaakt van wol en dus lekker warm.

Hoe weet je of een platte pet bij je past?

Naast dat je het leuk moet vinden om een pet te dragen, is het ook belangrijk dat het goed past bij je hoofd. Je kan dit doen door je hoofd te meten op de plek waar het pet komt te staan. Naast de maat moet je ook kijken naar de kleur die je hebt best kan kiezen. Probeer een platte pet te kopen die goed te combineren is met je dagelijkse kleding. Als je vaak zwart draagt, zou ik dan een wat lichtere pet halen zodat niet alles eentonig is. Denk er ook aan om je pet even te proberen voordat je het koopt. Daarom is het aan te raden om de pet in een winkel te kopen in plaats van online.