Als je broek maar goed zit: bretels!

Op deze blogsite hebben we meermaals gesproken over wat het ideale cadeau is om te geven. Veel keren heb ik hier al over nagedacht en tot op heden is er nog geen beter cadeau in mijn gedachten gekomen dan bretels. Bretels zijn namelijk behalve een praktisch cadeau ook een soort klassieke nostalgische herinnering van de goede oude tijd. Dit gevoel van nostalgie zal ik proberen uit te leggen in de alinea’s die er komen gaan. Ook zal ik proberen om duidelijk te maken waarom bretels zeker niet vergeten zijn en waarom het geen mode flop is om hiermee te lopen. Lees dus lekker verder en je komt er misschien ook net als ik achter waarom deze bretels zo geweldig zitten.

 

De nostalgie achter bretels, waar komt het toch vandaan?

Wanneer je denkt aan bretels zal je ongetwijfeld meteen denken aan die oom van vroeger of iemand anders van lang geleden. Echter zie ik in mijn omgeving dat er steeds meer jongeren met bretels lopen. Dit is dus zeker niet meer iets van vroeger. Tevens is het ook verkeerd om te denken dat je met bretels enkel de grachtengordelpersonen aantrekt. Er zijn veel mensen die het praktisch nut van bretels boven het imago zetten. In het volgende stukje zal ik zo een praktisch voordeel met je doornemen!

 

Kan je het ook voor kinderen gebruiken?

Zeker! Als je jouw kinderen bretels laat dragen zorg je ervoor dat je langer kan doen met kleding zodat je niet telkens leegloopt op de kosten hiervan. Het is namelijk een heel economische oplossing. Denk maar eens aan al die broeken die na een maand niet meer goed zitten. Met bretels doe je een stuk langer met broeken aangezien je een broek een maatje groter kan kopen. Ook voor volwassenen kan dit een voordeel opleveren. Denk maar eens aan je eigen gewicht. Ik mag voor mezelf spreken als ik zeg dat ik moeite heb om het hele jaar alle broeken te passen die in mijn kast staan. Met de kerstperiode is het nou eenmaal een feit dat je meer ongezonde en vette dingen eet. Het resultaat hiervan is dat je meer gewicht hebt waardoor je dus eerder te krap in je broeken zit. Mij oplossing voor de feestdagen is nu om gewoon een paar groter broeken te kopen en hier bretels bij te dragen. Dit heeft mij de afgelopen maanden een groot voordeel opgeleverd want ik koop minder broeken!